Forårssolen skinner, blommetræet blomstrer, fuglene synger. Herligt! Alt vågner fra vinterdvalen. Jeg elsker foråret. Temperaturen, humøret og energien stiger nogle grader i disse dage.

Det er på tide at få arrangeret lidt Forårs Feng Shui i hjemmet før vi for alvor rykker udenfor og nyder sommeren

Jeg skal være ærlig og sige, at det har hobet sig lidt op i vinterens løb. Selvfølgelig er der blevet gjort rent, ryddet op osv., men nu når solen titter frem skal der bare lissom lidt mere til. Det er nu vi skal så de frø, vi får mulighed for at høste gaverne fra i efteråret, så kom frem med de gode intentioner.

Først og fremmest skal der grovsorteres lidt i alle ejendele, så der bliver mere luftigt i rummene og energien bliver lettere.

Der kan være flere grunde til at vi gemmer og beholder ting, der ikke gavner os:
1. Jeg har altid været så glad for den kjole, jeg kan godt nok ikke passe den lige nu, men jeg kan ikke nænne at skille mig af med den. Den var også ret dyr.
2. Hvad nu hvis jeg får brug for den her dims igen efter jeg har smidt den ud? Den har godt nok ligget her i skuffen i et år uden jeg har brugt den, men hvad nu hvis?
3. Vil nogen blive såret hvis jeg skiller mig af med det? Vil min familie blive skuffet, hvis jeg giver det gamle maleri af barndomshjemmet væk, det passer ikke ind i min stue mere.

Kan du nikke genkendende til et eller flere af disse punkter?

Det er ikke altid, at vi selv lige kan gennemskue det, men de 3 punkter har en dybere mening:
1. Man hænger fast i fortiden og er bange for at slippe det, man var/havde engang.
2. Man sikrer sig mod fremtiden ud fra mangel.
3. Man gør andres følelser vigtigere end sine egne følelser. Og er lager for noget, andre har haft glæde af engang.

Det kan sommetider være gavnligt at have de 3 punkter med når vi rydder op. Men selvfølgelig skal vi have et punkt mere med, som er det vigtigste af dem alle.
4. Jeg elsker simpelthen den her ting. Den gør mig glad. Jeg bruger den altid og den passer lige til min stue.

Feng Shui handler ikke om at skille sig af med ting, men om at vælge kun at have ting, man elsker og bruger. Så bliver det så meget dejligere at komme ind i sit hjem.

Nå, men jeg påtænker at lave en Forårs Feng Shui serie i den kommende tid. Det kommer til at handle om både boligen, tøjet og kroppen (som jo er vores sjæls bolig). Og hvis der er stemning for det, så kommer jeg også ind på Have Feng Shui når det bliver lidt lunere i vejret.

Jeg håber du vil være med til en dejlig gang Forårs Feng Shui her på siden i den kommende tid. 🌞